top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODER

BODER; “Bu yıl Ukrayna ve Rusya’dan Birşey Beklemeyin”

“Bu savaş hem Ukrayna için hem de Rusya’dan gelecek turist beklentisini tamamen yok etti."

BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bodrumlu gazetecilerle kahvaltı yaptılar. Kahvaltıda yaptıkları çalışmaları anlatan başkan ve yöneticiler, Bodrumun turizmini kalkındırmak için elele verdiklerini söylediler.


Kahvaltılı toplantıda Ukranya – Rusya savaşının Bodrum turizmine etkilerini değerlendiren BODER Genel Sekreter / Basın Sözcüsü Yiğit Girgin, “Bu savaş hem Ukrayna için hemde Rusya’dan gelecek turist beklentisini tamamen yok etti. Rusya hava sahası açık olmasına rağmen gelemeyecek, hem parasının değeri yüzde 50 düştü. Hemde Rusya hükümeti, halkının yurt dışında tatil yapmasını önleyecektir. Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sıkıntıyı yükseltir. Bizce bu yıl için Rusya ve Ukrayna defterini kapatmamız gerekiyor diye düşünüyoruz. Zaten daha önce alınan çeklerin ödenme durumuda imkansız. Şu durumda bu çekleri geri gönderiyoruz.” dedi.

BODER olarak otellerin elektrik faturalarını düşürmek için 10 ayrı elektrik şirketiyle görüştüklerini, bir şirket ile anlaştıklarını üyelerinin de bu elektrik şirketiyle çalışmaya başlayacaklarını duyuran BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Üyelerimizle bu konuda bir toplantı yapacağız. Durumu herkese duyuracağız. Yani üyelerimiz ve bize üye olacak otelciler, ucuz elektrik alacaklar” dedi.

Her yıl daha iyi bir sezon umuduyla hazırlandıklarını ancak, son 6 yılda kötü sezonlarla karşılaştıklarını söyleyen BODER yönetim kurulu üyeleri, Gümbet ve Bodrum Çarşısında satılan kopya marka ürünlerle ilgili de konuştular. “Bunun önüne maalesef geçilemiyor. Kopya marka ürünlerin satışının mutlaka durdurulması lazım” diyen BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Bu konuda sadece BODER’e görev düşmüyor. Bu konuda Belediye, Polis ve diğer turizm kurumlarınında beraber çalışması lazım.” dediler ve şöyle devam ettiler:

“-İş yeri kiraları konusunda bizim yapacak birşeyimiz yok. Kimseye bu fiyatlarla işyeri kiralamayın diyemeyiz. Zaten işyeri sahipleri isterseniz kiralayın. Biz boş tutarız yine de ucuza yer kiralamayız diyorlar. Halbuki Belediye vergileri rayicinde alsa, kiralar biraz olsun düşecek. Kimse rayicinde vergi ödemiyor.-“







KAYNAK: https://bodrumolay.com/boder-bu-yil-ukranya-ve-rusyadan-birsey-beklemeyin/

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page